Blog

Kijk hier voor inspirerende updates die u kosten gaan besparen.

square-icon Aanbevolen berichten

Het delen van auto’s wordt onder particulieren al steeds gebruikelijker, maar ook het delen van bedrijfswagens maakt een opmars. Niet zo gek, als u bedenkt hoeveel voordelen autodelen een bedrijf kan opleveren.

  • Kosten besparen

Weet u of ieder voertuig in uw organisatie echt wordt gebruikt? Waarschijnlijk is het antwoord daar nu nee op. Met carsharing krijgt u inzicht in het daadwerkelijke voertuiggebruik. Dit betekent in veel gevallen dat u het aantal voertuigen drastisch kunt verminderen en u met carsharing uw wagenpark al snel tot 30% efficiënter  in kan zetten. Dat verlaagt de operationele kosten enorm.

  • Minder CO2-uitstoot

Minder voertuigen op de weg, betekent een lager brandstofverbruik en minder CO2-uitstoot. Heel belangrijk als de organisatie zich bezighoudt met initiatieven als de C02-prestatieladder. Het bedrag wat u bespaart, kan gebruikt worden om andere duurzaamheidsinitiatieven te starten.

Daarnaast maakt u door bedrijfswagens te delen uw medewerkers bewust van hun vervoerskeuze, wat ook bijdraagt aan een duurzamere organisatie.

  • Efficiënter werken door inzicht in locatie

Met een slimme autodeeloplossing  kan de fleetmanager precies zien welke medewerker, welke auto heeft gereserveerd en voor hoe lang. Daarnaast kunnen ook medewerkers direct zien welke auto's beschikbaar zijn. Niet meer bellen, om te kijken waar een bepaalde auto is gebleven, of zoeken naar sleutels, want de medewerker die heeft gereserveerd opent en start het voertuig met behulp van een RFID-kaart. De boordcomputer deelt gegevens over het voertuig, zodat u altijd op de hoogte bent van de locatie van iedere bedrijfswagen.

  • Minder voertuigonderhoud en hogere veiligheid

Het systeem monitort de conditie van iedere bedrijfswagen. Het registreert de behoefte aan onderhoud, reparaties en brandstof. U voorkomt hiermee onnodige slijtage, of onderhoud dat te laat plaatsvindt, waardoor een voertuig down-time heeft. En nu weet u zeker dat medewerkers altijd gebruikmaken van veilige en goed functionerende voertuigen.

  • Automatisering

Het gebruikmaken van een carsharing-oplossing is heel eenvoudig en het proces van auto’s delen kan geheel geautomatiseerd worden. Het is dus geen zware belasting op de organisatie. Ook kan het een mooi begin zijn om meer onderdelen van het wagenparkbeheer te gaan automatiseren.

Voorspelling over zakelijk autodelen

Hoe groot gaat het delen van auto’s nu eigenlijk worden? PWC voorspelt dat dankzij carsharing het aantal auto’s in Europa gaat teruglopen in 2030 van 280 naar 200 miljoen voertuigen, een daling van 30%. McKinsey verwacht dat over 15 jaar al snel 10-40% van de consumenten gebruik maakt van autodelen. Hoe het precies zit bij bedrijven is nog niet bekend, maar het laat wel zien dat we met z’n allen aan het kijken zijn naar andere vormen van mobiliteit. Dat zal zonder meer ook voor het bedrijfsleven het geval zijn.

Bron van de cijfers.

Wilt u meer weten over zakelijk autodelen? Of advies over hoe u een dergelijke oplossing in uw organisatie kunt uitrollen? Neem gerust contact met ons op.

  sep 12, 2019     Marketing FC