Blog

Kijk hier voor inspirerende updates die u kosten gaan besparen.

square-icon Aanbevolen berichten

Het delen van auto’s wordt onder particulieren al steeds gebruikelijker. Maar ook het delen van bedrijfswagens maakt een opmars. Niet zo gek, als je bedenkt hoeveel voordeel een fleet sharing-oplossing een bedrijf kan opleveren.

  • Kosten besparen

Weet u of ieder voertuig in uw organisatie echt wordt gebruikt? Waarschijnlijk is het antwoord daar nu nee op. Met een fleet sharing-oplossing krijgt u inzicht in het daadwerkelijke voertuiggebruik. Dit betekent in veel gevallen dat u het aantal voertuigen drastisch kunt verminderen en u met fleet sharing uw wagenpark al snel tot 30% efficiënter kunt inzetten. Dat verlaagt de operationele kosten enorm.

  • Minder CO2-uitstoot

Minder voertuigen op de weg, betekent lager brandstofverbruik en minder CO2-uitstoot. Heel belangrijk als de organisatie zich bezighoudt met initiatieven als de C02-prestatieladder. Het bedrag wat u bespaart, kan gebruikt worden om andere duurzaamheidsinitiatieven te starten.

Daarnaast maakt u met een fleet sharing-oplossing uw medewerkers bewust van hun vervoerskeuze, wat ook bijdraagt een duurzamere organisatie.

  • Efficiënter werken door inzicht in locatie

Met een fleet sharing-oplossing kan de wagenparkbeheerder precies zien welke medewerker, welke auto heeft gereserveerd en voor hoe lang. Daarnaast kunnen ook medewerkers direct zien welke auto beschikbaar is. Niet meer bellen, om te kijken waar een bepaalde auto is gebleven, of zoeken naar sleutels, want de medewerker die heeft gereserveerd opent en start het voertuig met behulp van een RFID-kaart. De boordcomputer deelt gegevens over het voertuig, zodat je altijd op de hoogte bent van de locatie van iedere bedrijfswagen.

  • Minder voertuigonderhoud en hogere veiligheid

Het fleet sharing-systeem monitort de conditie van iedere bedrijfswagen. Het registreert de behoefte aan onderhoud, reparaties en brandstof. Je voorkomt onnodige slijtage, of onderhoud dat te laat plaatsvindt, waardoor een voertuig down-time heeft. En nu weet je zeker dat medewerkers altijd gebruikmaken van veilige en goed functionerende voertuigen.

  • Automatisering

Het gebruikmaken van een fleet sharing-oplossing is heel eenvoudig en het proces van auto’s delen kan geheel geautomatiseerd worden. Het is dus geen zware belasting op de organisatie. Ook kan het een mooi begin zijn om meer onderdelen van het wagenparkbeheer te gaan automatiseren.

Voorspelling over fleet sharing

Hoe groot gaat het delen van auto’s nu eigenlijk worden? PWC voorspelt dat dankzij sharing het aantal auto’s in Europa gaat teruglopen in 2030 van 280 naar 200 miljoen voertuigen, een daling van 30%. McKinsey verwacht dat over 15 jaar al snel 10-40% van de consumenten gebruik gaat maken van autodelen. Hoe zit precies zit bij bedrijven is nog niet bekend, maar het laat wel zien dat we met z’n allen aan het kijken zijn naar andere vormen van mobiliteit. Dat zal zonder meer ook voor het bedrijfsleven het geval zijn.

Bron van de cijfers.

Wilt u meer weten over fleet sharing? Of advies over hoe u een dergelijke oplossing in uw organisatie kunt uitrollen? Neem gerust contact met ons op.

  sep 12, 2019     Kim Pot