Blog

Kijk hier voor inspirerende updates die u kosten gaan besparen.

square-icon Aanbevolen berichten

Met fleet management-software kunt u tot 20% op de brandstofkosten van uw wagenpark besparen. We geven u in dit blogartikel een aantal tips om met behulp van fleet management-software direct de brandstofkosten van uw wagenpark te verlagen.

1) Maak gebruik van fleet management software

Een inkopper, maar het is van groot belang om gebruik te maken van een goede software-oplossing voor het managen van uw wagenpark. Dankzij deze oplossing komt u over belangrijke data te beschikken. Die data geeft u onder andere inzicht in het brandstofverbruik per voertuig en zorgt dat u ziet waar er nog verbeteringen mogelijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan het coachen van medewerkers om op een andere manier met het voertuig om te gaan.

2) Plan efficiënt

Met fleet management-software kent u de locatie van uw bedrijfswagens en medewerkers altijd. Op één webkaart ziet u waar iedereen zich bevindt. Daarnaast plant u heel eenvoudig de optimale routes. Met onze route-optimalisatie module berekent het systeem wat de meest ‘zuinige’ route is. U geeft aan welke klanten een medewerker die dag gaat bezoeken en het systeem berekent automatisch de route die het meest efficiënt is en waarmee dus minder brandstof wordt verbruikt.

3) Onderhoud de voertuigen in uw wagenpark

Door uw bedrijfswagens van tijdig onderhoud te voorzien bevordert u niet alleen de levensduur van uw voertuigen, maar zorgt u er direct voor dat de wagens zuinig blijven rijden. Met fleet management-software kunt u zelf instellen wanneer u onderhoudsmeldingen wilt ontvangen, zo kunt u die niet vergeten. Dit zorgt overigens dat u naast de brandstofkosten, ook de onderhoudskosten verlaagt.

4) Controleer regelmatig de bandenspanning van uw voertuigen

Door een te lage bandenspanning verhoogt u de weerstand en draagt daarmee bij aan een tot 5% hoger brandstofverbruik. Ook voor het controleren van de bandenspanning kunt u eenvoudig een alert in uw fleet management-systeem instellen.

5) Rijgedrag

Zaken als het kiezen van de juiste versnelling, langzaam optrekken en kalm rijden zijn van belang om minder brandstof te verbruiken. U kunt natuurlijk niet altijd zien hoe uw medewerkers zich op de weg gedragen. Met fleet management-software kunt u wel inzicht krijgen in het rijgedrag. Aan de hand van de rapportages die u ontvangt kunt u zien wie een motiverend gesprek kan gebruiken om zijn of haar rijgedrag aan te passen.

Zoals u kunt zien, kunt u het brandstofverbruik van uw wagenpark verminderen door te meten, uw voertuigen goed te onderhouden en uw medewerkers te motiveren om hun rijgedrag aan te passen.

Wilt u ook direct op de brandstofkosten van uw wagenpark gaan besparen? Neem contact met ons op

  jul 03, 2019     Kim Pot