People of Fleet Complete

10 jaar en nog vele jaren te gaan – De reis van Allison bij Fleet Complete

Allison, ons Head of Delivery Benelux en Scandinavië, vierde gisteren haar 10-jarig werkjubileum en dit vraagt om een reis door de herinneringen.

Laten we beginnen met te zeggen dat stilstand geen optie is voor Allison. Gevestigd in België, heeft ze niet alleen haar 10-jarig werkjubileum gevierd, maar heeft ze ook aanzienlijke persoonlijke en professionele groei doorgemaakt

Een tocht van Voortdurende Verandering

Vanaf het moment dat Allison bij Fleet Complete binnenkwam, wat eigenlijk geen “liefde op het eerste gezicht” was, besloot ze de kleine onderneming genaamd IT Mobile een kans te geven – grappig verhaal, ze dacht eigenlijk dat ze solliciteerde bij het grote T-Mobile. Overstappend van lokale operaties in België naar het omgaan met verantwoordelijkheden en leiderschap in meerdere regio’s en landen en aanpassen aan de fusie met Fleet Complete, is haar rol uitgebreid van dispatching naar het op dit moment leiding geven aan twee internationale teams en mensen.

Allisons filosofie in leiderschap werd vroeg in haar carrière gevormd: “Een goede leider kan niet goed zijn als hij de baan zelf niet heeft gedaan.” Dit principe heeft haar geleid door verschillende transformaties binnen het bedrijf, ervoor zorgend dat ze niet alleen leidt, maar elke dag blijft leren van haar team.

Trotste momenten, uitdagingen en motivatie

Allison blikt terug op haar overwinning van twijfel, gevormd door haar achtergrond: “Ik hield niet van school en heb geen universitair diploma, wat me soms nog onzeker kan maken…maar hier ben ik, een manager. Door hard te werken, graag te doen wat ik doe, door te willen bijleren en te blijven geloven in wat ik doe. Ik heb mezelf en mijn familie trots gemaakt.” Allison gelooft sterk dat emotionele intelligentie de vaardigheid van het leven is. “Als ik iemand iets zou kunnen wensen, naast gezondheid, zou het emotionele intelligentie zijn. Het is dé vaardigheid van het leven.” Ze is overtuigd dat als je een goede houding hebt, je altijd aan je vaardigheden kunt werken.

Ze wordt ook erkend door haar collega’s aangezien ze in de loop der jaren verschillende Fleet Complete awards heeft gewonnen voor Kwaliteit, Above and Beyond, Global Employee.

Een van haar grootste uitdagingen draait om het beheren van haar inherente empathie, die ze diep voelt, vooral tijdens moeilijke beslissingen zoals personeelsontslagen. Echter, haar motivatie blijft geworteld in haar team—de diverse groep individuen die ze leidt, hen benaderend op basis van hun behoeften, om ze zich veilig te laten voelen, open te stellen en vertrouwen op te bouwen. Dit is de vaardigheid die ze leert en de resultaten zijn zeer motiverend.

Wijsheid en Werk-Leven Balans

Als ze haar jongere zelf kon adviseren, zou Allison het belang van balans benadrukken. “Wees geen workaholic,” zou ze zeggen, een les die ze zelf nog steeds onder de knie probeert te krijgen terwijl ze haar team aanmoedigt om grenzen te behouden tussen persoonlijk en werk leven.

 

Terugblikkend op haar decennium bij Fleet Complete, somt Allison enkele onmisbare zaken op voor het betrokken en loyaal houden van haar teams:

  • Mensen speciaal laten voelen en erkenning geven – verhoogt prestaties
  • Geloof hebben in wat je doet – lead by example
  • Focus op sterke punten van medewerkers – boost het moraal
  • Wees transparant – verhoogt het vertrouwen
  • Draag zorg voor de mensen waarmee je werkt, toon empathie en luister – verhoogt respect
  • Work hard, Play hard – verhoogt resultaten

Buiten Werk: Familie, Voetbal en Culinaire Avonturen

Buiten werk is Allison een zorgzame moeder, vrouw en dochter en een culinaire enthousiasteling. Weekenden zijn voor voetbalwedstrijden om haar 23-jarige zoon te zien spelen, een sociale aangelegenheid met geliefden en vrienden. In haar keuken heerst de Italiaanse keuken, en het experimenteren met nieuwe recepten is een gekoesterde tijdsbesteding. Ze is ook een fan van wielrennen, vooral voor het Team Visma Lease a Bike dat Fleet Complete ook sponsort.

 

Bedankt, Allison, voor het delen van je gedachten, gevoelens en wijsheid die nogmaals laten zien hoe uniek we allemaal zijn.