Blog

Kijk hier voor inspirerende updates die u kosten gaan besparen.

square-icon Aanbevolen berichten

EL Systems is een gespecialiseerd installatiebedrijf uit Zonhoven. Waar de medewerkers voorheen veel tijd kwijt waren aan enerzijds het handmatig bijhouden en verwerken van werkuren en anderzijds het voldoen aan de aanwezigheidsregistratie, is dat nu anders. Fleet Complete heeft deze processen voor EL Systems volledig geautomatiseerd.

Het handmatig bijhouden van de werkuren is een tijdrovend proces voor de medewerkers en leidt tot extra werk voor de administratie. Daarnaast zorgde het voor frustratie bij het hele bedrijf, omdat er genoeg ander werk te doen was. Zonde! Dat zag EL Systems ook en daarom ging zij opzoek naar een partij die de urenregistratie en CheckInAtWork voor hen kon automatiseren.

Meer gemak voor medewerkers

Oprichter en zaakvoerder Danny Werckx kwam via een persoonlijke relatie in contact met Fleet Complete. De keuze viel snel op Fleet Complete, omdat het platform van de telematica-leverancier zowel een oplossing voor automatische urenregistratie als voor CheckInAtWork heeft. “Fleet Complete begreep direct dat een efficiëntieverhoging voor ons voorop staat. We wilden meer gemak voor onze medewerkers en daarnaast zowel de urenregistratie als het aanmelden op de werf automatiseren. Met één systeem. We kunnen er nu gerust in zijn dat de geregistreerde data accuraat is, en de tijd die we nu winnen, besteden we aan het binnenhalen van nieuwe business. ”

Eén platform met de benodigde oplossingen

De urenregistratie is nu volledig geautomatiseerd. Het systeem van Fleet Complete zorgt voor automatische registratie van reis- en werktijden welke op hun beurt automatisch volgens de arbeidsovereenkomst worden omgezet voor verloning.

Daarnaast kent men binnen de Belgische bouwsector, sinds 1 april 2014, de verplichte aanwezigheidsregistratie. Wanneer blijkt dat men in gebreke blijft, kan dit tot forse boetes leiden, voor zowel bedrijven als werknemers. Fleet Complete biedt geïntegreerd in haar oplossing ook een zeer gebruiksvriendelijk systeem voor aanwezigheidsregistratie. Medewerkers hoeven alleen digitaal in te klokken, en de administratie wordt dan automatisch bijgewerkt. Dit voorkomt dat EL Systems boetes krijgt.

“Onze medewerkers worden écht ontlast en de administratie klopt nu gewoon altijd. Dat zorgt bij iedereen voor meer werkplezier én dat we ons nu kunnen focussen op de zaken die belangrijk zijn voor het bedrijf.”

  aug 27, 2019     Kim Pot