Fleetmanagement

Uitdagingen en oplossingen bij het monitoren van mobiele arbeidskrachten

Bij Fleet Complete bieden we een breed scala aan oplossingen, ontworpen voor het beheren van wagenparken, activa en mobiele arbeidskrachten. Bedrijven die onze oplossingen gebruiken, komen uit verschillende sectoren en hebben uiteenlopende invullingen, maar we hebben gemerkt dat hun uitdagingen verrassend vergelijkbaar zijn. Op basis van feedback van klanten hebben we de belangrijkste uitdagingen samengesteld, beginnend met de dagelijkse zorgen van het monitoren van een mobiele arbeidskracht en mogelijke oplossingen.

Uitdaging: Beheren van een mobiele arbeidskracht 
Een effectieve en goed gecoördineerde aanpak voor het monitoren van een mobiele arbeidskracht vereist meer dan alleen het toewijzen van taken. Werknemers zijn voortdurend onderweg, en de juiste tools, locatie-inzichten en operationele taaktoewijzing zijn essentieel. Hier zijn de meest voorkomende problemen die frustratie, vertragingen en inefficiëntie veroorzaken: 

  1. Taken worden over het hoofd gezien 
    Een van de grootste uitdagingen waarmee bedrijven worden geconfronteerd bij het monitoren van een mobiele arbeidskracht is dat taken worden genegeerd of onvolledig worden uitgevoerd. De coördinatie tussen werknemers en taken kan gemakkelijk in de war raken, wat verwarring en ontevredenheid veroorzaakt bij zowel collega’ss als klanten. 
  1. Moeite met het identificeren van problemen 
    Wanneer taken onvoltooid blijven, is het moeilijk om precies vast te stellen wat er mis is gegaan: 
    o Stuiten werknemers op onverwachte obstakels? 
    o Is er behoefte aan betere supervisie? 
    o Is er onduidelijkheid over verantwoordelijkheid, of is er terughoudendheid om verantwoordelijkheid te nemen? 

Oplossing: Duidelijkheid en controle 
Een duidelijk overzicht en de mogelijkheid om de voortgang van taken, klantinformatie en andere belangrijke werkgerelateerde details in realtime te volgen, zorgen voor helderheid. 

  1. Efficiënte planning 
    Plan taken en arbeidskracht op basis van de behoeften en locatie. Taakmeldingen worden direct naar de smartphones van werknemers gestuurd. 
    Met het FCPlus-platform is het mogelijk om taakmeldingen en alle benodigde informatie naar de mobiele apparaten van werknemers te sturen terwijl ze onderweg zijn. Dit maakt efficiënte planning mogelijk op basis van vaardigheden of locatie, en nieuwe taken kunnen optimaal in realtime aan de juiste persoon worden toegewezen. Het hele team kent zijn taken en werkschema’s. 
  2. Realtime taakstatus 
    Met behulp van GPS-apparaten en het FC-taakbeheermodule kun je alles in realtime overzien. Dit geeft een overzicht of alles op tijd is voltooid en maakt het mogelijk om eventuele problemen direct aan te pakken. 
  3. Gedetailleerde rapporten 
    De geregistreerde gegevens over taken, bewegingen, enz., helpen om productiviteit te meten, tekortkomingen te identificeren en de hele workflow en wagenparkefficiëntie te analyseren. Datagestuurde beslissingen helpen het bedrijf continu te ontwikkelen. 

Resultaat: Een verantwoordelijker, productiever en gemotiveerder team 
Duidelijke taakverdeling, toegankelijke informatie en data-analyse creëren een verantwoordelijker werkomgeving. Het resultaat is zichtbaar in zowel de efficiëntie van het team als de arbeidstevredenheid – duidelijke taaktoewijzing en toegankelijke informatie elimineren verwarrende factoren, en al het werk is zichtbaar voor analyse op het platform. Een helder werkmanagementproces helpt ook om de klanttevredenheid te verbeteren.